Alla inlägg under juli 2007

Av Eva - 7 juli 2007 20:52

Det är inte så kul att hoppa i "Träsket" när det är 11 grader varmt ute och regn! Men jag gjorde det! Simmade en halv timme så jag är nöjd!
Jag tog på mig våtdräkten hemma och körde bil dit jag brukar simma. Tar inte många minuter med bil men jag satt värmen på max så jag inte skulle vara kall innan jag "hoppade" i. Fungerade bra.
Sen har jag sprungit intervaller på Furuberget. Det brukar jag inte göra, sprinag intervaller alltså, men jag gjorde det idagiallafall. 15 stycken 70-20 intervaller blev det. Vilket jag inte ångrar. Har känt mig seg och trött efter förra veckans tävlingar. Men det kändes som om det lossande lite idag under intervallerna. Det var bra!
Träningen har gått pch känts tungt hela denna vecka. Både för kroppen och knoppen. Men kändes mycket roligare idag under och efter intervallpasset.
Vem vet kanske blir det intervaller på cyklen i morgon med?!

Av Eva - 7 juli 2007 09:11

Nu har det börjar regna här också!
Och om man ser på väderprognosen ser det ut som det ska forstätta ett par dagar. Men igår regnade det inte, iallafall inte på dagen. Och jag cyklade min längsta cykeltur på väldigt länge. Avslutade med en kvarts löpning. Kändes rätt så bra.
Idag ska jag springa och simma.
Är bara tolv grader ute just nu men det har varit jätte varmt tidigare i veckan i Pitholms träsket där jag brukar simma, så jag hoppas att det är det fortfarande.

Av Eva - 5 juli 2007 12:46

Solen skiner och det är inte ett moln på himmelen. I morse kl. 8 när jag vaknade var det 20 grader i skuggan! Härligt!
Men det verkar ska bli regn till helgen.
Det är kanske inte så underligt att Piteå kallas Norrlands Riviera?
I och för sig har jag inte varit och badat och solat sedan jag kom hit i måndags trots att solen lyst alla dagar. Men jag har simmat ett par gånger i Träsket. Låter kanske läskigare än det är med Träsket. Det är en fin liten sjö som jag brukar simma i. Och eftersom Martin inte är m ed så simmar jag själv. Jag har vant mig att simma ute själv. Det svåraste är att stänga igen våtdräkten.
Idag har mina föräldrar farit till Åre, utan mig.. Det är Åre Extreme Challenge på lördag men jag ska inte vara med. De ska dit på semester. Och jag bestämde mig nästan förra året att jag inte skulle vara med i ÅEC i år. Har varit med rätt många gånger redan och vunnit. Sedan så har jag nästan slutat att paddla (sålde min kajak i vintras). Och jag är betydligt bättre på att både springa och cykla på vägen som man gör i triathlon, jämfört med i multisport där man mest springer och cyklar på stigar och skogsvägar. Och det passar mig inte så bra, är för "oteknisk".
Så nu är jag hundvakt åt Adam, mamma och pappas hund. Han är gammal så han orkar inte med så mycket semester så han är hemma med mig.
Ni som läst senaste numret av Runner´s World såg kanske att det var ett reportage om mig.
Bilden är på Adam

Av Eva - 3 juli 2007 22:45

I lördags var det utdelning för Svenska Triathlonsförbundets utmärkelser för 2006.
På bilden ser ni 2006 års svenska kvinnliga och manliga triahlet. Jag och Clas Björling,
Tack för bilden Clas.

Av Eva - 2 juli 2007 08:06

Imorse när jag vaknade, vet vill säga för en kvart sedan kände jag gladare än jag gjort de senaste dagarna.
Direkt när jag vaknade tänkte jag, det går kanske inte att vara bästa (vinna SM) i två olika sporter på fyra dagar. Utan två silvermedaljer är inte så dåligt. Jag hade faktiskt försökt "toppa" mig till tempo-SM. Och med tanke på motståndet på tempot så ska jag egentligen vara jätte nöjd. Nästan alla tjejer i toppen är ju proffs i någon utländsk klubb och satsar bara på cykling. Jag satsar faktiskt på triathlon också. Alltså måste jag träna simning och löpning också, med tanke på detta så är en andra plats bra.
Och eftersom jag satsatde så mycket på tempot så kom sprint-SM i andra hand och jag var helt enkelt inte i tillfäckligt bra triathlonform för att vinna. Så var det bara. Sen är det ju så att nästa alla tjejer i toppen i triathlon satsar ju bara på triathlon.
Eftersom jag är hos min syrra sa jag det till henne när jag vaknade och frågade om jag kunde få gå in på deras dator och blogga.
Kände att jag var negativ i gårdagens blogg.
Och när jag loggar in så har Fan skrivit en kommentar precis om detta!

"Klart att du känner dig besviken, men kanske programmet varit lite för tufft för att ligga på topp till ett SM i Säter där de övriga tjejerna toppat sig inför detta race.

Du kommer igen !"
Tack för den!

Bilden är från starten på tempo-SM

Av Eva - 1 juli 2007 22:05

Kom tvåa på gårdagens sprint-SM som avgjordes i Säter.
Bilden är från blomstercermonin, nästa direkt efter målgång. Det är jag som står i grönt och bilden visar hur jag kände (och fortfarande känner).
Jag är absolut inte nöjd med att komma tvåa. Har ju vunnit alla tre tidigare deltävlingar i Svenska cupen i år men igår orkade jag helt enkelt inte hänga med när Teres ryckte när det var ett par hundra meter kvar till mål.
Vet inte varför. Trött, sliten, inte riktigt på hugget!?!
Men så kom jag ockås tvåa.
Fast jag ska inte vara missnöjd, jag vet. Två SM-silver på fyra dagar i två olika sporter är inte fy skam. Men när man inte är nöjd med sina prestationer är det svårt att vara glad.
Idag har jag vilat, och kört bil. Just nu är jag hos min syster i Umeå.
Imorgon ska jag vidare till Piteå.
Kanske vilar imorgon med.
Just nu känner jag mig bara trött och besviken.
Felet är kanske att jag hade för stora krav på mig själv?!
Man kan inte alltid köra bra och vara nöjd...
Nej, nu ska jag sluta vara negativ. En positiv sak med tävling att jag simmade bra. Var mindre efter än förra året trots att jag inte simmat så mycket den sista veckan, det var bra.
Cyklingen gick hyfsat, trots trötta ben. Det var drafting vilket betyder att man får ligga på rulle. Vilket är negativt då cyklingen är min bästa gren. Det sägs att man kan "tjäna" 20-30% när man ligger på rulle inte vet jag. Löpningen var ingen hit, har sprungit bättre. Och växlingarna var dåliga.
Allt kan bli bättre.

Skapa flashcards