Alla inlägg under augusti 2007

Av Eva - 22 augusti 2007 21:57

Idag var det så dags för mig att försöka få ner min kära cykel i en låda inför morgondagens resa till Zofingen.
Har varit nervös för detta i dagar. Inte för att jag aldrig skulle fixa det utan för att jag tycker att det är tråkigt och svårt, och att det tar lång tid för mig. Jag är varken intresserad eller kan något om cykel och hur de ska packas och skruvas i hop. Mest ligger det nog i intresset och att jag varit bortskämd med att Martin hjälpt mig.
Fast idag har jag också haft hjälp att två snälla killar först Ted och sedan Martin W, TACK!
Ted kom förbi för att hämta ett par skor, och var så jätte snäll att han skruvade isär min cykel och hjälpte mig att packa ner den i lådan. Hade jag gjort det själv tror jag att det tagit halva natten.
Sedan var jag tvungen att packa ner lite mer grejer så jag tänkte spänna i hop lådan själv. Så när jag satt ner allt som jag skulle ha med i cykel lådan så
 kom Martin W och skulle hämta grejer, han också. Och han hjälpte mig att få ihop hela lådan! Så nu står den packad och klar i garaget, JIPPI!
Och TACK än en gång båda två.
Nu hoppas jag att de som jag ska bo hos i Zofingen, ett par, är lite "händigare" än mig så de kanske kan hjälpte mig att få ihop cykeln.
Jag kan det själv men det tar sån tid!! och sedan är jag som sagt var inte så intresserad.
Egentligen är det konstigt att jag håller på med duathlon/triathlon och cykel överhuvudtaget eftersom jag är ointresserad av cyklar (prylar), och är inte heller något vidare på att tvätta dem m.m det enda och kanske det också det viktigaste är jag verkligen intresserad av och det är att cykla!!!

Sen har jag ett litet mysterium att läsa, när jag kom hem i måndags efter jobbet, så hängde det en påse med äpplen på min dörr?!
Men jag vet inte från vem?

Jag vet inte hur det ser ut med internet i Zofingen, så jag vet tyvärr inte om jag kan uppdatera min blogg. Men går det som kommer jag att göra det.
Här är länken till tävlingen:
http://www.powerman.ch/content.cfm?pub=2

Av Eva - 21 augusti 2007 21:55

Idag trodde jag att jag fått in en monster i källaren.
Jag hade varit och cyklat och när jag kom hem var jag stressad för att jag skulle hinna till en affär innan de skulle stänga ( hade 20 minuter på mig att fara till affären när jag kom hem från cyklingen).
Så jag kastar mig i duschen, som vi har i källaren. När jag är klar tar jag handduken som hänger på torkställningen i toan och börjar torkar mig.
Tar inte många sekunder innan jag ser en STOR svart spindel på golvet nedanför mig!!!
Den hade troligen suttit på min handduk när jag började torka mig.
Jag blev rädd, men snabbt som bara den tog jag lite papper och försökte döda den. Men det var inte de lättaste. Men det gick. Ville inte att den skulle springa iväg och gömma sig, då hade jag nog aldrig mer vågat duschat där....
Detta var den näst största spindeln jag sett i hela mitt liv. Den största och den hårigaste var den som gömt sig i Björns kläder när vi var i Sydafrika.
En sak som är säker att från och med idag kommer jag alltid att skaka på allt som hängt på det torkstället innan jag använder det.

Inför söndag känns allt bra. Tränar bara lite lätt. Och imorgon är det packning som gäller för på fredag far jag till Zofingen.
Spännnade!

Av Eva - 20 augusti 2007 15:50

Här finns en massa bildern på en massa olika personer från SM tävlingarna i lördags i Örserum.
http://www.flickr.com/photos/8691238@N02/sets/72157601555350771/
Fotograf: Fredrik Ivansson

Av Eva - 19 augusti 2007 21:10

Igår körde jag SM i triathlon, i Örserum, på olympiskdistans, dvs 1500 m simning, 40 km cykel och 10 km löpning.
Simningen gick inget vidare. Det blåste och var vågor. Jag tappade 4,5 minuter på gårdagens segrarinnan Lisa, som för övrigt är med i Svenska olympiska kommitens talangprogram inför OS i Peking.
Cyklingen var seg de första 3 milen, men så den sista milen så började jag cykla fortare, eller det kändes iallafall bättre den sista milen.
Så var det löpningen. Den är jag nöjd med. De senaste tävlingarna (fr. sprint-SM) har jag varit trött redan från första löpsteget. Men igår så kändes det mycket bättre. Kändes som om jag kunde springa på. Det var skönt. Förhoppningsvis är formen på väg tillbaka.
I mål var jag tvåa, mer än sju minuter efter Lisa. Hon är helt enkelt så bra!
Men så är hon också expert på distansen.
Fast jag måste iallafall, trots att jag var så lång efter vara nöjd. Iallafall med den sista delen av loppet ( sista milen på cyklingen samt löpningen). Känns som om det gick lättare än det gjort på länge och det är positivt.
Resultat: http://www.svensktriathlon.org/t4i.aspx?p=107524
Igårkväll var det fest och prisutdelning av Svenska triathloncupen.
Jag kom trea, har missat en av de sex deltävlingarna. På de fem jag varit med på har jag haft placeringarna 1-1-1-2-2, men eftersom poängräkningen gynnar de som är med på alla tävlingar så slutade jag trea. Fast det är väl inget att hänga upp sig på, visste  ju reglerna när säsongen började och jag valde att avstå en tävling.
Här kommer några kort från gårdagen.
Första bilden är från min målgång.
Andra bilden är från prisutdelningen i Svenska triathlon cupen
Och den tredje bilden är från prisutdelning på SM
Fotograf: Fredrik Ivansson

Av Eva - 17 augusti 2007 12:22

Fick precis veta att det inte blir någon super-sprint för damerna på Lidingötriathlon på grund av för få anmälda.
Trist.
Nu måste jag se till att fixa skjuts imorgon från Örserum.
I herrklassen är det tillräckligt många så Martin far dit och tävlar.
Har också fått svar på ett av dopinkontrollerna jag var på i våras.

Analysresultatet: Negativ ( Negativ= ingen doping påvisad):
Ett helt väntat svar men det är iallafall skönt när det dumper ner i brevlådan.

Av Eva - 16 augusti 2007 22:52

Eller?
Idag när jag skulle cykla regnade det. Tog därför på mig långa tjocka tights för att inte bli så blöt och slippa frysa. Handskarna åkte också på. Och det och det var tur för jag föll. Var klantigt men jag skulle cykla in på en gångväg och tog en infart in, eller jag försökte iallafall. Jag kom från motsatt sida och skulle köra in. Det var halva kantstenarna så det skulle vara enklare. Men på något sätt lyckades  jag iallafall inte få med mig både hjulen utan druttade i baken. Jag tog emot mig med hand och ben, men som tur var hade jag ju mycket kläder på mig så jag fick bara ett litet sår på knät. Hade jag inte varit så välklädd för regnet hade jag skrapar mig rejält. Fast i och för sig hade jag kanske inte ramlat om det inte var blött. Jag tror att jag halkade,( eftersom det var blött) ner från kantstenen med bakhjulet.
Men hur som helst kändes det som om jag hade tur i oturen.
Har för övrigt varit ledig idag så det är väl de mest spännade som hänt idag.
Imorgon ska jag bara ladda inför helgens tävlingar och packa.
 

Av Eva - 15 augusti 2007 22:12

I måndags började jag om att jobba efter ett par veckor semester.
Roligt att träffa alla arbetskompisar igen men jobbigt att stiga upp på morgonen. Beror nog mest på att det är svårt att gå och lägga sig i tid.
Igår så skulle jag cykla till jobbet hade jag tänkt, eftersom jag direkt efter jobbet skulle kunna fara och träna. Men det gick inte så bra. Fick punktering efter 2-300 meter så det var bara att vända om.
Samtidigt som jag började gå ringde jag och väckte Martin som jag visste inte hade stigit upp.
När jag kom hem, bytte jag om, stoppade träningskläder i väskan och cykeln i bilen. Sen skjutsade Martin mig till jobbet för att jag skulle hinna. Och jag hann, och Martin fixade min punktering utanför mitt jobb, eftersom jag var tvungen att gå på ett möte som lämnade han in min lagade cykel på "mitt" rum.
Så jag kunde cykla direkt efter jobbet i går i det fina vädret!
Men ibland så går det inte så fort för mig när jag tränar och igår var en sådan dag. Blev omcyklade av en hel hög med cyklister. Fast jag cyklade också om några....
Idag har jag simmat och sprungit.
Till helgen blir det tävling både lördag och söndag.
Först är det triathlon-SM på olympisk distans ( 1500 m simning, 40 km cykel, och 10 km löpning) i Örserum, på lördag sedan far vi till Lidingö för att köra Super-sprint tävlingen där på söndag.
Blir som en skidsprinttävling. Först får alla köra ett kvalheat, sedan går det bästa tiderna vidare till kvart, semi och till slut final.
Ska bli spännnade!

Av Eva - 12 augusti 2007 22:26

En kul grej hände när jag och Martin var och simmade i kväll. Vi simmade i Rådasjön utmed roddbanorna som är utmärkta med bojar.
Och när vi simmade träffade vi på våran kompis, Pär som var ute och paddlade. Vi stannade och pratade med honom, och då kom nästa paddlare, Jens, han trodde att Pär pratade med ett par som stod på kanten av sjön. Så han hejade först på dem. Han trodde att jag och Martin var två bojar i våra badmössor. Fast han såg direkt när han kom närmare att det var vi som var ute och simmade.
Men lite kul var det!
Men man får vara försiktig när man är ute och simmar på sjön. Det är inte säkert att båtar m.m ser en när man simmar. Så man måste se upp!

Skapa flashcards