Direktlänk till inlägg 4 september 2007

Aquathlon

Av Eva - 4 september 2007 22:15

Imorgon ska jag vara med på Teds aquathlon i Sisjön. Först simmar man 150 meter sedan springer man 1,5km, och detta göra man tre gånger i rad.
Eftersom det varit kallt både på dagarna och nätterna så misstänkerjag att det kommer att vara rätt kallt i vattnet.
Ska man simma i våtdräkt, isåfall måste man springa med den också, och det blir tungt. Eller ska man simma utan och hoppas att det inte blir så kallt?
Det är den stora frågan inför morgondagen?!
Tar nog med mig våtdräkten så får jag se hur det känns i vattnet.

Mina stortår har blivit mycket bättre. Men inte helt bra än.
Någon som har något bra tips inför kommande långtävlingar?

När jag tävlar kort 1-4 timmar har jag aldrig känt något i mina tår men när jag tävlar ängre 7-10 timmar , eller framför allt efter tävlingarna är det inte skoj.
Jag kanske behöver större skor?!
Jag vet inte men problemet är att  jag får stora blåsor under stortå naglarna, och huden runt naglarna blir väldigt svullen och röd/blå.
Och det dunkar i tårna.
Inget stort problem men ett återkommande verkar det som eftersom jag nu haft de två gånger av två möjliga(långa tävlingar) i år. Vlket har resulterat i två pencillinkurer. Och det är inget bra eller kul.
 Jag tar tacksamt emot tips och råd!

 
 
Ingen bild

FO

4 september 2007 23:38

Hej
Smörj tårna med vaselin det hjälper bra.

 
Niklas Jakobsson

Niklas Jakobsson

5 september 2007 08:28

Försökte oss på ett aquathlonpass med Herkules o Väst i Rådasjön i måndags. Det var helt fantastiskt kallt; vi utan våtdräkt tog oss ungefär 25 meter men sen fick vi vända. Men springa i våtdräkt... går det?

http://www.niklasjakobsson.blogspot.com

 
Martin

Martin

5 september 2007 09:28

Visst går det springa i våtdräkt, jag och Ted gjorde det i 5.5 mil nu helgen när vi vann Ö- Ö.
Vaselin eller sportslick skulle inte hjälpa Eva:s tår, det blir en form av tryckskada mot tåns ovandel.

http://www.multisportspecialisten.se

 
Ingen bild

freddan

5 september 2007 11:18

Amputera! :)

 
Ingen bild

j

5 september 2007 13:07

större skor vi långa tävlingar...

 
Ingen bild

Espen Wagener, Norge

5 september 2007 17:31

Hei Eva! Jeg fikk samme problem etter IM Austria. Bena svulmer litt på lengre distanser, spesiellt hvis det er varmt. Mine sko ble for trange. Løper med en str. større sko på Hawaii. Håper det blir bedre. Lykke til!

 
Ingen bild

reymar

6 september 2007 18:19

hej,om jag fatter rätt verkar det vara nagelbandsinflammation. det kan bero på skorna eller det kraftiga upprepade trycket av nagel och tå vid långa distanser.Det blir sår som ger möjlighet till bakteriell infektion. Om inte skobyte hjälper kan du pröva med att smörja med Mikrocid salva eller använda Alsolsprit indränkta kompresser för att om möjligt minska risken för infektion efter tävling. Sen finns ju operation också. Skulle behöva se tårna i akutskedet. Hälsningar från ett soligt o varmt Provence.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva - 10 maj 2010 23:07

Här kommer jag att blogga fortsättningsvis http://twitter.com/thuleadventure www.thuleadventureteam.com www.evanystrom.comhttp://www.facebook.com/#!/pages/Thule-Adventure-Team/264798978667?ref=ts  Thule Adventure teams "fan club" på facebook. G...

Av Eva - 1 maj 2010 08:27

Grått ute och regnet hänger i luften idag igen. Var är solen kan man ju undra?! Verkar som att det ska bli lite bättre väder imorgon, man kan ju alltid hoppas på det. Ska iväg och simma snart, inomhus   . Satt och läste Outside träning 2010 till ...

Av Eva - 30 april 2010 18:54

Ledig dag = cykeldag. Blev ett långpass på cykeln idag. Hade tur och klarade mig rätt bra från regn under passet. Fick ta av och på regnjackan ett par gånger bara :) Just nu regnar det desto mer. I Kina gick det också bra även om teamet hade det tu...

Av Eva - 28 april 2010 15:53

Förmiddagens cykelpass vimlade av fina vitsippor i skog och mark! Kan tänka mig att eftermgens löppass kommer att kantas av ännu fler vitsippor! Det är härligt med vår! I Kina går det bra. Thule Adventure Team vann första etappen och blev tvåa på...

Av Eva - 25 april 2010 21:25


I torsdags åkte Martin till Kina för att tävla i Baise International Outdoor Quest‏. Tävlingen startar i morgon måndag och är en fyra dagars etapp tävling.Thule Adventure team i Kina består av:  Richard och Elina Ussher, Martin och Karl ( ej me...

Ovido - Quiz & Flashcards