Alla inlägg under juni 2007

Av Eva - 10 juni 2007 21:21

Idag gick den andra deltävlingen i Svenska triathlon cupen av stapeln i Oskarström utanför Halmstad. Distansen var kort dvs 750 m simning, 21 km cykel ( 1 km mer än det egentligen ska vara), och 5 km löpning.
Denna täling är den enda där simningen avgörs i bassäng. Inte till min fördel då man inte får ha våtdräkt eller jag kan göra voltvändningar.
Men jag vevade på och kom upp till slut, med skrapsår på smalben och knä. Jag förmodar att jag var den enda som lyckades att slå mig på väg upp ur bassängen?!
Hur som helst så gick cyklingen bra. Cyklade bra och var i ledningen efter cyklingen.
Men löpningen, jag säger bara, tack till alla som stod ute med vattenslangar! Det var verkligen jätte varmt och otroligt jobbigt.
Men jag fick tider och jag sprang snabbast, vilket alltid är kul.
Fast jag tror att jag hade värmeastma, fast jag har aldrig hört talas om det, men finns det köld astma så borde det ju finnas värmeastma eller?!
Jag kunde iallafall inte andas ordentligt under hela löpningen. Annika, Martin syrra filmade hela tävlingen och man höra hur jag andas konstigt när jag sprang förbi på filmen.
Men nu mår jag bra, fast trött, värmen tar på krafterna.
Bilden är från dagens bassängsimning och det är Annikas Fredrik som tagit den!

ANNONS
Av Eva - 9 juni 2007 20:13

Började dagen med ett dopp tillsammans med Herkules. Det vill säga Herkules hade simträning i morse kl. 9 i en sjön. Vi var 8 tappra triathleter som simmade iväg i det härliga vädret.
Jag hade med mig min cykel i bilen (som Martin körde hem efter simingen) så jag cyklade iväg direkt efter simningen.
Det var varmt men man ska inte klaga! Bättre värme än regn!
Sen var det bara hem och äta sedan var jag och Martin tillsammans med roddklubben med och rodde ett brudpar från Landvetterkapell till Hällsnäs. Var betydligt jobbigare än jag trodde att det skulle vara.
Kommer mest troligen att ha träningsvärk i armarna i morgon.
Kanske inte så bra med tanke på att det är tävling i triathlon imorgon i Oskarström, utanför Halmstad.
Men det är bara att göra sitt bästa efter sina förutsättningar!
Sen är det bassänsimning också, och jag kan inte voltvända.....
Men det är iallafall inte rullåkning och det är ju bra!
Återkommer imorgon med en rapport från tävlingen!

ANNONS
Av Eva - 7 juni 2007 06:11

I Polen sken inte solen en enda dag, men här hemma är det ju riktig sommar, härligt!
Igår var det dags för Multisportspecialistens sprint race vid Rådasjön. Det är Martin som håller i denna tävling som består av kajakpaddling, bergslöpning och mtb.
Jag har varit med alla tidigare år men i år hoppade jag över eftersom jag tävlat rätt mycket i vår och inte suttit i en kajak sen förra året.
Det blev en bra och spännnade tävling i ett härligt sommarväder.
Efter tävlingen så simmade jag för första gången ute, i Stensjön och det var inte kallt! Blev inget långt pass men jag har inte simmat på länge, eftersom jag varit till Polen så det var skönt att komma igång med simningen igen, då det på söndag är dags för triathlon igen. Det är andra deltävlingen i Svenska triathlon cupen som går av stapeln i Halmstad. Tror inte att min form är på topp då jag varken sprang eller simmade förra veckan.
Men det ska iallafall bli kul att vara med.

Av Eva - 5 juni 2007 10:03

Idag när jag var inne och kollade på Svenska triathlonförbundets hemsida blev jag förvånad när jag läste att jag blivit utsedd till årest kvinnliga triathlet 2006.
Men självklart är det roligt, trodde jag inte!
Motiveringen:
Utdelas till den kvinnliga triathlet/duathlet som haft en mycket framgångsrik säsong och presterat framstående resultat, samt visat på prov gott sportsmannaskap.

Av Eva - 4 juni 2007 21:07

I eftermiddags kom jag hem från äventyret i Polen. Jag hade tyvärr inte någon tillgång till internet under hela resa så Martin har varit snäll och uppdaterat min blogg.
Det har varit en rolig och lärorik resa och tävling.
Jag har lärt mig en massa + att vi hade det skoj.
Det var jag och fem tjejer till som var uttagna, Emma, och Mikalea från mitt lag, Fredrikshof, Madelen från Svanesund, Catherine från Allriksons cykel och Emilia från Örebro cyklisterna.
Emilia lycades bäst, hon var trea på en etapp och vann ungdomsklassen. Det var skoj!
Läs mer på Svenska cykelförbundet:
http://www.scf.se/t3.asp?p=40432&x=1&a=917567


Jag glömde tyvärr min kamera men jag hoppas att jag ska få några bilder från tjejerna som jag kan lägga ut.
Det hände en massa både under tävlingen och runt omkring.
Just nu är jag trött så jag kommer inte på så mycket men jag kommer att berätta mer de kommande dagarna på min blogg allt eftersom jag kommer på saker att skriva om.
En sak är iallafall säker, jag har blivit mycket bättre på att ligga i klunga, det var 127 startande, det största startfältet som jag tävlat mot tidigare har väl varit 30-40 stycken, det är skillnad. Första dagen låg jag mest längst bak i klungan men allteftersom vågade jag mer längre och längre upp. Men inte tillräckligt högt upp, men nästa gång kanske?!
En annan sak jag lärt mig 'är hur bortskämd man kan bli. Vi hade med både ledare, massör och mekaniker.
Allt fixat och klart! Fick sportdryckan blandad, bars och gel framplockat, cykel tvättade, genomgången varje morgon, radiokontakt med ledare och mekaniker under hela loppet. Fick problem med bakväxeln sista dagen och de tog inte lång stund innan det var fixat av mekanikerna i följebilen. Efter målgång var mackorna bredda, cyklarna packades av ledarna, och var man lerig så blev man avtorkad både i anskite, ben och armar, utan att man ens behövde säga till. Sedan behövde man aldrig bekymra sig om mat, det fixades alltid, och massage på kvällarna. Hade de funnits tillgång till tvättmaskin hade de säkert också tvättat våra skitiga kläder
Snacka om att bli bortskämd!
Återkommer med mer från Polen imorgon

Av Eva - 4 juni 2007 07:57


13 resp 11 mil var de två sista etapperna. Återigen inga backar att tala om. Inga kom loss. Klungspurt bägge dagarna. Blött och mycket vurpor, Eva vågade inte ens försöka bryta ut. I mål på kring 50:e plats efter ha varit med in med tätklungan varje dag, ungefär samma tid som total segrarinnan. Många har åkt av på vägen och en del har vurpat. Sista dagen fick i alla fall Eva visa upp sin åkstyrka genom att solo köra i kapp klungan, efter kedjebrott och väntan på tillkallad servicebil som kunde fixa det. Och vid ett tillfälle när det var hårdkörning blev det ett rejält glapp i klungan. På några hundra meter kanske, Eva som vid tillfället låg en bitbak gick fram och mosade i kapp klungan, med några i den avhängda gruppen på rulle. Endast 6 av ca: 15 tjejer orkade då hålla Eva:s rulle på vägen i kapp den utdragna klungan.


I kväll kanske Eva kommer med en egen rapport.

Av Eva - 1 juni 2007 23:06

Tyvärr ingen tempo etapp på det här etapp loppet..

Av Eva - 1 juni 2007 22:12

Eva med in i klungan i dag också, med lite mer offensiv körning än under gårdagen. Flackbana med mkt attackerande gjorde att tempot var uppskruvat och snittet blev ca: 42-43km/h. 5 tjejer kom loss på slutet men var som på när inhämtade när huvudklungan rullade över mållinjen. I morgon väntar längsta dagen, 130km. Kanske lyckas några tjejer komma loss och avgöra, vi får se..


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se