Senaste inläggen

Av Eva - 5 april 2010 08:17

Hemma i köket efter en lugn påsk.
I torsdags tog vi vårat pick och pack och åkte med Martins föräldrar till Kullaberg i Skåne. På fredagen började vi med ett två timmars löppass upp och ner i Kullaberg, se bild


Efter lunch och påskgodis fortsätte vi på våra cyklar till Halmstad. Där vi sov över för att i lördags cykla hem igen. Och vi klarade oss helt från regn! 
Men jag blev riktigt riktigt trött på slutet. 

 Vi cyklade mestadels på Ginstleden, vilken var/är jätte fin, men varken den kortaste eller snabbaste vägen mellan Halmstad och Mölndal, kändes det som. Den går kors och tvär på en massa fina småvägar, till och med lite grusvägar. Men vi hade våra crosscyklar ( en blandning mellan racer och mtb) så det var inga problem.
Igår var en träningsdag på hemma plan plus en massa fix hemma. 
Tror att jag städad i flera timmar efter hantverkarna som var här förra veckan, men bra blev det!

Idag väntar en välförtjänt vilodag, med mer hemmafix. 
  

ANNONS
Av Eva - 31 mars 2010 12:13

Just nu är de 5 killar här och jobbar. Och jag sitter i köket med stängd dörr och hoppas att allt går som det ska....
Vi installerar bergvärme ( Tack Nibe Center och Duvfas borrning) och en gjutjärnsinsats till vår öppna spis. Så nästa vinter hoppas vi att vi kan ha varmt och skönt inomhus ;)
Hade tänkt att träna men har inte kommit iväg än. Det får bli senare ikväll, är ju ljust länge numera när vi ställt om klockan till sommartid.

Nästa vecka är jag ledig (påsklov), då ska jag försöka få till ett par länge cykelpass.
Glad påsk!

  

ANNONS
Av Eva - 26 mars 2010 20:27

Idag har jag varit ute och cyklat. I vårvärme, helt underbart. Medan jag cyklade kom jag på en massa saker som jag skulle skriva om här på bloggen. Men så nu när jag sitter här vid datorn så kommer jag inte på något... Rätt så typiskt.
Jag har kommit igång med cyklingen bra nu. Idag kändes det faktsikt oväntat bra, vilket alltid är positivt! Fast det är rätt långt till någon cykelform men jag är på rätt väg!

I helgen väntar hemma träningsläger med Herkules. Simning, löpning och yoga imorgon och simning, spinning på söndag. Men jag hoppar över spinningen på söndag och hoppas att man kan cykla ute i stället. Vilket jag föredrar :)
Har haft ont i ryggen ett par dagar men det är nu som tur är mycket bättre. Vände efter onsdagens massage, Tack Tina!


Av Eva - 19 mars 2010 09:39

   

Här är snödroppen från våran blomrabatt. Eller det finns faktiskt två, och jag hoppas att det snart kommer upp flera. Men idag regnar det. Fast det är bra på flera sätt. Nu hoppas jag att snön som ligger kvar snöar bort och jag hade redan i onsdags sett på vädret att det skulle regna idag så istället för att cykla distans idag så gjorde jag det i onsdags då det bara var lite grått ute.
Idag blir det intervaller i stället. Inne på cykeln och ute i löparskorna.
  

Av Eva - 14 mars 2010 22:16

Blev både skidor och cykel idag. Först skidor på sjön på morgonen. Var jätte fint, sol och skare, kan inte bli bättre om man gillar att skejta!
Efter lunch blev det en cykeltur på knappa tre timmar i vårsolen! Blev lite trött på slutet men det gick bättre än jag trodde det skulle gå.
Sedan nu ikväll blev det styrka i vårat minigym i källaren, och mellan repetitionerna blev det skidfix inför sommaren. Borttagning av gammal fästvalla (hade en TJOCKT lager med fästvalla på mina skidor, blev helt svettig i kampen om att få bort den), parafinnering osv stod på programmet. Det är ett vårtecken även om vi inte har sommarfixat skejtskidorna än men förhoppning att det kanske blir en tur till på sjön í  veckan som kommer.
Sedan "hittade" jag två snödroppar (blommor) i vår rabatt!
Imorgonbitti ska jag simma, så det är dags att gå och sova!

Av Eva - 13 mars 2010 14:05

Här är det fortfarande rätt mycket snö kvar.
Så det har blivit mycket skidåkning på sistone precis som de sista veckorna. Mycket mer än jag cyklat, som jag kanske borde ha gjort.... Är lite stressad över detta, men jag har ju samtidigt valt att åka skidor i stället för att cykla?!.
Men imorgon planerar jag att ta ut cykeln och cykla ute på vägarna för första gången på väldigt länge. 

Kommer med all säkerhet att kännas lite tungt.
Försökte cykla på sjön i går men det var för mjukt och mycket snö så jag gav upp och åkte skidor i stället. Vilket gick mycket bättre = roligare
Och träning ska väl vara rolig?!

Annars rullar allt på som vanligt. Simmar lite och springer mycket. Ska öka på antalet simpass nästa vecka, till tre.


Av Eva - 6 mars 2010 18:14

Har varit riktigt vårvinter här i Mölndal/Göteborg den senaste veckan. Strålande sol och någon/några plusgrader på dagen och minusgrader på natten. Och snö som kom för länge sedan ligger kvar!

Och det bästa av allt är att jag nu är frisk!
Tog nästan exakt tre veckor, från att jag började bli sjuk till jag kunde börja träna lite igen. Det har varit jobbigt att börja  om igen men men det går framåt.
Blir tröttare än vanligt, och varit nära att "vägga" ett par gånger när jag tränat, vilket inte brukar hända så ofta när jag är i bättre form.
Men nu har jag snart tränat på i två veckor och det känns bra! Håller tummarna nu att jag får vara frisk och skade fri länge!

Tillbaka till det underbara vädret. Inte något för den som gillar att cykla utomhus, men gillar man att åka längdskidor så är det perfekt! I flera dagar nu har det varit skarsnö och strålande sol ute, så det har blivit flera skidpass i veckan!
Just nu känns det som att jag egentligen borde cykla ( om man ska se fram mot kommande säsong) men med tanke på att det väldigt sällan brukar vara såna här perfekt förhållande i Mölndal för skidåkning och då speciellt skejting så gäller det att passa på.
Löpningen känns det som om jag är på gång med efter förkylningen och simmat har jag bara gjort ett par gånger, skyller på att simhallen av stängd nästan en vecka på grund av all snö på taken.

Av Eva - 16 februari 2010 08:59

Tålamod är ordet!

Jag skulle aldrig skrivit inlägget igår att jag mådde bättre. Eller jag kanske gjorde det just då, mådde bättre alltså eller så var det viljan att må bättre som gjorde att jag kände mig bättre.
Eftersom jag egentligen inte alls mådde bättre, utan istället ringde jag vårdcentralen för att höra vad de sa. Fick en ny läkartid igår, och där fick jag veta att jag fått bihåleinflammation, och eftersom jag redan äter pencillin fick kan en ny kur av en annan sort...Och en starkare nässpray.
Så nu ska jag väl ändå bli frisk.
Men det gäller att ha tålamod, tålamod, tålamod.
Egentligen borde jag inte klaga och gnälla, att vara förkyld är inte farligt och det går över, förr eller senare, finns så mycket annat som är så mycket värre.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se