Senaste inläggen

Av Eva - 31 oktober 2009 14:26

Så var det dags att tävla igen!
Idag har jag varit med på Finalloppet 8,8 km terräng i Skatås som ligger ett par kilometer från oss.
Loppet gick bättre än jag trott fast jag blev trött på slutet.

  

Ovan att springa fort, var i och för sig inte jätte länge sedan jag tävlade sist (var i Kina) men efter Kina vilade jag ju ett par veckor så lite småsegt har det varit att komma igång igen.

Men roligt var det,iallafall efteråt!

Kom sexa, tror jag i Kvinnor elit klassen som också var uttagning till Nordiska mästerskapen i terräng. Så det var några riktigt duktiga löpare med!

Förra lördagen var jag på paddel teknik kurs, och fick många bra tips. I tisdags var jag med på Triathlon Västs KM i löpning. Vi sprang 5 km och det var perfekt uppladdning inför dagens race.
Imorgon är det åter tävlingsdags Herkuels duathlon Km kommer att avgöras vi Herkuelsgården. Vi ska spinga 2,5km sedan cykla mtb 10 km innan vi avslutar med att springa 2,5 km igen. Får se vad mina ben säger om det Obestämd


ANNONS
Av Eva - 30 oktober 2009 07:56

Hemma hos oss finns det många olika tidningar som handlar om träning och tävling av olika slag. Jag brukar läsa dessa tidningar, står mycket som är bra och mindre bra i dem och så en del som är väldigt braoch roligt!
Detta är från tidiningen Aktiv träning nr. 10 2009 och handlar om hur man kan bli en bättre löpare och cyklist genom att simma under vintern. "Du får det bästa träningsmässiga utbytet i vattnet genom att simma med bra teknik. Löpare och cyklister har ofta svårt att hålla benen uppe i vatten ytan, eftersom de har slanka, fettfria ben och stora lungor som skapar flytkraft. Fett flyter medan muskler sjunker. En låg fettprocent i benen måste alltså kompenseras med god teknik.Flört

Står också en massa andra bra saker om simingen och dess fördelar.
Kul att de skriver så positivt om simning! För oss löpare och cyklister som gillar att simma!ANNONS
Av Eva - 16 oktober 2009 09:03

Nu var det ett tag sedan jag skrev!
Kaninerna bor fortfarande kvar hemma hos oss om det är någon som är intresserad av två söta och snälla kaniner inklusive bur så hör av er till mig!

Allt rullar på som vanligt, fast jag tränar ovanligt lite Flört

Efter Kinaäventyret så tog jag två veckor helt ledig från all träning.

Nu har jag kommit igång igen, men ingen hårdkörning, långt därifrån. Men det är skönt att träna och jag mår bra av att göra det. Simningen är det som varit tyngst att komma igång med. Första passen kändes det omöjligt att simma överhuvudtaget. Har inte simmat sedan 23-24 augusti, så jag får skylla mig själv lite. Men nu efter ett par pass har det börjat att kännas lite bättre.
Löpningen har också känts tungt men långt ifrån hur simningen känts.
Cykelträningen ligger lite på is. Cyklar fram och tillbaka till jobbet, är över 12 km dit enkel väg så det blir iallafall lite cykling.

Planen är att ta det lugnt ett tag till innan träningen drar igång på allvar igen.

Av Eva - 28 september 2009 20:59

  

Är det någon som känner igen dessa två söta kaniner?

Jag och Maria "hittade" dem övergivna på långa Gunneboparkeringen nu ikväll. När vi parkerade våra cyklar där stod buren med kaninerna där. Vi gick en promenad på ca en timme och när vi kom tillbaka och det började bli mörkt ute så stod de kvar, och parkeringen var alldeles tom.
Så nu bor de tillfälligt hemma hos oss.

Av Eva - 26 september 2009 07:26

Aldrig har vårat hus känts så stort, rent, luftigt, underbart som igår kväll när vi kom hem!
Det är när man varit borta och sett hur det kan vara som man verkligen uppskattar det man har hemma.
Och aldrig mer ska jag klaga över våran entre till huset, med tre korta trappor mer, och llite stenplattor, tar väl max en minut att gå från bilen upp till ytterdörren.
 Eller att vi borde fixa till vårat kök (eller jo kanske det) osv osv. Innan vi for hem igår tillbringade vi en eftermiddag i 10 miljonsstaden Chongqing, folk och höghus överallt.ch de byggde massa ny höghus, och då menar jag inte små 10 våninghus utan säkert 20-30 våningshus i mängder. Och mest bara grått. Kul att se och att ha upplevt men verkligen ingenstans som jag skulle vilja bo.
Min så kallade "svinflu" har gått över Flört Ingen feber sedan i torsdagsförmiddag!

och nu är det bara magen som inte är helt återställd, den fick väl en liten chock igår när den fick fil i sig igen, och har protesterat lite i natt!
Annars vakande jag pigg och alert kl. 6, och sitter nu och väntar på att fara och handla då mataffären inte öppnar "förrän" kl. 8.00


Av Eva - 23 september 2009 14:03

Gråta för att vi inte fick tävla klart utan stoppades av magsjuk i laget.
Skratta för jag för en halv timme sedan var ett ev. svininfluensa fall. Eller jag skrattar inte åt svininfluensan som väldigt smittsan sjukdom utan detta:
Har under dagen mest frysit, tog tempen själv på eftermiddagen och hade då strax över 38 grader.
Sedan började vi packa ihop våra saker och sedan gick vi direkt till prisutdelningen, som verkligen drog ut på tiden. Kände hur jag frös och bara blev sämre, bestämde mig för att gå förbi doktorn på vägen ner till middagen för att kolla tempen igen.
När jag kom in fick jag en munskydd, alla andra där inne hade det också. Efter de testat min temperatur och såg att den var över 39 grader, blev det ett stort pådrag, alla var då tvunga att ta på sig två munskydd, ifall jag bar på svininflunesan. Martin fick komma  till doktorn och kolla tempen, hans var normal, sedan fick jag en spruta mot febern, fick vänta ytterligare en halvtimme och ta tempen igen och då hade den sjunkit en halv grad, alla var glada och nöjda och jag fick med mig några tabeletter och en termometer, så nu ska jag kolla tempen igen om en stund, är den kring 38 grader är det ingen fara, vilken jag inte heller tror. Tror det beror på magen. Men Martin, Clas och Andreas fick sig iallafall ett gott skratt när vi satt där med munskydd.
Orsaken till denna "hysteri" var tydligen om jag förstod det rätt en funktinär som fått svininfluensan på en växling idag hur det nu kan vet det.
Men jag fick iallafall inte gå ner och äta med de andra utan fick gå direkt till vårat rum och så kom Martin med mat till mig i stället. Cykellådorna är iallafall packade inför morgondagen, nu ska vi bara packa ihop våra grejer i rummet.
Och det hoppas jag går fort.

Av Eva - 23 september 2009 04:36

Blev tyvärr inget fortsatt tävlande för oss, Team Sweden/worldofmultisport.com då både jag och Clas vaknade igår morse och kräktes ett par gånger var. Vi beslutade att iallafall åka ner med bussen till starten i fall att vi skulle börja må bättre. Väl framme kände varken jag eller Clas oss tävlingsbara, på grund av illamående, onda muskler, så det blev tyvärr ingen start, och vi bröt tävlingen. Känns helt kasst, jätte tråkigt, och vi är alla jätte besvikna. Kändes som vi verkligen kunde vara med och slåss om en bra totalplacering, inte minst när vi dag 1 tog en tredje plats, och låg fyra totalt inför dag 2. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Lätt att säga till andra men väldigt tufft när man är mitt i det.
Så gårdagen tillbringade jag med att kräkas, till och med i taxin (i en påse) på väg upp tillbaka till hotellet,sedan låg jag och sov nästan hela dagen. På kvällen kunde jag börja äta och dricka lite igen. Men jag aldrig har jag haft så ont i kroppen som igår, jag har haft träningsvärk förr men detta var något värre, tror att det var en kombination av allt, någon slags magsjuke bakteri, ingen mat och dryck, och vanlig träningsvärk.
Idag efter en lång nattssömn, mår jag betydligt bättre och har kunnat äta lite frukost och druckit mycket vatten. Kroppen gör inte heller lika ont idag, så jag hoppas det har vänt.
De andra lagen kör sista etappen på tävlingen idag, och jag kommer att tillbringa ännu en dag på hotellet, men jag ska inte klaga, utsikten är fin. Fast jag hade verkligen velat tävla i stället. Ingen höjdare att var på tävling utan att tävla Gråter

Tummen upp för de andra lagen, många som tycker det var tråkigt att vi var tvunga och bryta, och försökte pigga upp oss med att säga att det kommer nya tävlinger, "it is not the end of the road" och det är klart det inte är även om det som sagt var känns tungt just för tillfället.
Ikväll är det avslutningsmiddag och prisutdelning. Imorgon tordag åker vi till storstan Chongqing, där även flyplatsen ligger och på fredag flyger vi hem Skrattande

  

Bilden är tagen från våran balkong igårkväll.

Av Eva - 21 september 2009 16:05

Idag var det första riktiga, långa dagen.

Efter över 6 timmars slit kom vi i mål som mycket nöjda treor. Hade andra platsen länge men räckte inte riktigt till, men ändå mycket nöjda!Detta var på förhand "våran" dag med mycket löpning och lite paddling.

Denna tävling är den multisporttävling med det absolut starkaste startfältet hitills i år enlig www.sleepmonsters.com som är den ledande siten inom multisport världen. Så pallplats är inte dåligt!

Kanske kommer med en längre rapport om dagen senare. Nu är det sängen som gäller, tävling imorgon igen Glad

Blir tufft då det är mycket kajakpaddling och forspaddling som inte är som lag vårat starka kort, men vi kommer vårat bästa förstås. Håll tummarna!


  

Bild från prisutdelningen:
1:a
2:a
3:a Team Sweden/ world of multisport

  

Efter prisutdelningen ger jag mina blommor till en farbror i publiken. ( ursäkta att bilden inte är åt rätt håll Skäms)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se