Senaste inläggen

Av Eva - 15 augusti 2009 21:43

Onsdag till fredag har jag varit på läger tillsammans med multisportlaget team worldofmultisport.com bestående av Martin ( www.flinta.nu), Clas Björling ( www.clasbjorling.com ) och Andreas Svanebo ( www.andreassvanebo.se ).
Vi har mest paddlat, både fors och plattvatten, samt övat på repmoment. Har varit i Mockfjärd så det blev paddling i forsarna i Västerdalälven. Var rätt mycket fors då det var högt vattenstånd, så det blev lite spännande men samtidigt skoj!
Blev också en start och seger i Dalacupen i triathlon ( 350 meter siming, 11 km cykel, 2,1 km löpning) i Ludvika. Den tävlingen är troligen Sveriges äldsta triathlontävling, då den arrangerades första gången 1982.
Direkt efter Mockfjärd så for jag och Martin till Stockholm och idag har vi varit med på den sista deltävling i Svenska cupen i triathlon i Eskilstuna.
Jag vann tävlingen ( 1500 meter siming, 40 km cykel, 10 km löpning), men kom tvåa totalt i cupen, trots att jag vunnit de fyra deltävlingarna som jag varit med på, då jag missat en och alla tävlngar räknas med i den total cupen.
Loppet gick helt ok efter omständigehterna, då jag fortfarande är lite sliten efter loppet i Kalmar och tre dagars paddlade sätter också sina spår..
Jag är mest nöjd med min simning. Vi simmade två varv på en 750 meter lång bana med varvning på land. Det var en leende Eva som kom upp ur vattnet bägge gångerna då jag lyckades simma näst intill jämt med Martin vilket aldrig hänt förr!

Och vi var bara ca 3,5 minuter efter herrtäten, och 2,15 minuter efter damtäten. Cyklingen rullade sedan på skapligt och jag var i ledningen efter cirka 15 km. Sedan försökte jag bara hålla ett betryggande avstånd bakåt för att spara krafterna till morgondagens Lidingö triathlon  och nästa helgs tävling, Stockholm Mazda Triathlon

ANNONS
Av Eva - 10 augusti 2009 09:11

Efter en lugn vecka förra vecka med endast lite lättare träning torsdag och fredag så var jag i gång på riktigt igår och tävlade.
Det var "bara" en sprint 750 m siming, 20 km cykel och 5 km löpning), ett par kilometer hemifrån oss så det var nära och bra. Och tävlingen arrangerades av Herkules tillsammans med Ted Ås och Helejna.
Kroppen kändes tung innan start men när jag väl kom i gång så flöt det på bra, eller så bra som det kan gå en vecka efter en ironman. Redan innan start hade jag bestämt mig för att ta det lugnt. Eller iallafall inte gå på så mjölksyran sprutade iallafall, om det inte var nödvändigt för en seger.

Och jag lyckades med att vinna utan att ta ut mig helt!

Simingen gick bra, fick ett par bra fötter att ligga efter, cyklingen höll jag ett jämnt bra tempo, och avslutde med en konstigt nog rätt bra löpning. Blev lite stum och trött på slutet men inget konstigt med det.
Jag sprang in under stora hejarrop, som etta i dam klassen. Efter topp 3 i herr klassen och första stafettlaget. Nöjd och glad över dagen!
Och oerhört glad och tacksam över alla hejarrop längst banan! Det är alltid extra kul att tävla på hemmaplan!

I veckan vänar lite mer träning och sedan Svenska cupen i triathlon avslutningen i Eskilstuna på lördag. 
 

ANNONS
Av Eva - 3 augusti 2009 15:27


Här är två bilder från lördagens lopp. Det översta från löpningen. Där jag var rätt trött, precis som man ska vara. Fotograf Annika Flinta
Den nedre är från första cykel varvet. Fotograf Fredrik Ivansson

Av Eva - 1 augusti 2009 21:23

Vilken dag det varit i Kalmar idag.
Jag har aldrig varit med om någon liknande, och är så tacksam för ALLA hejarrop som jag fått under dagens tävling från alla hörn. Publiken, som var stor, tävlande, funktionärer, helt fantastiskt. Detta kommer jag att leva på länge!

Loppet gick också bra. Slog mitt gamla svenska rekord med ca 12 minuter.Mitt nya svenska rekord lyder på 9 timmar 9 minuter och 17 sekunder.  
Simingen på 3800 meter gick riktigt bra. Det var lite vågigt men jag simmade på bra. Var andra dam upp ur vattnet men sprang om tjejen som var före upp till växliing och växlade ut som första dam!
Cyklingen, 18 mil, var en blåsig historia. Jag tycker att med och motvind är helt ok, men det var kastvindarna från sidan som var lite läskiga idag.. Det tog med hela cykeln. Men det gick bra men är obehagligt. Man blir lite överraskade när man ligger ner i bågen och helt plötsligt ibland när man kommer ut på lite öppnar partier tar vinden tag i hela cykeln så den åker åt sidan.... Är nöjd med min cyklingen. Inte min bästa tid på en Ironman distans men helt klart godkänd.
Löpningen däremot kändes jätte lätt och bra fram till 28 km iallafall, sedan blev det lite kämpigare. Men det är väl så det ska vara?!
 men jag lyckades hålla ihop det bra och sprang på 3.14.12, vad jag vet så har bara en svensk dam sprungit snabbare på en ironmanmara tidigare och det var Lena W 2001. Så löpningen är jag väldigt nöjd med.
Som grädde på moset så var dagens tävling också SM i långdistans. Så jag vann även SM-guld!
Tack till langateamet som gjorde ett strålande jobb!
Grattis till Martin som slog sitt PB men störst GRATTIS till Clas som gjorde coemback på Ironman distansen efter ett par år sjukdom och vann!

Av Eva - 31 juli 2009 08:26

Nu är vi på plats i Kalmar.

Läget är under kontroll, även om det är lite nervöst. Cykeln är redo och alla grejer, hoppas jag är med.
Idag blir det träff med support och langateamet.

Jag har varit med tre gånger här i Kalmar. Jag har vunnit två gånger och varit tvåa en gång, då jag också fick läggas in i sjukhustältet för dropp då jag drabbades av lättare vattenförgiftning pga dålig mage. Vilket var en mindre trevlig upplevelse. 
Sist var 2006 då jag också gjorde mitt bästa lopp, och det är den känslan som jag hade då jag hoppas och tror på inför morgondagen. Jag kom i mål på tiden 9 timmar 21 minuter och 13 sekunder, vilket var och fortfarande är svenska rekord på distansen. Målet för i år blir att försöka slå den tiden. Även om det kommer att bli jätte tufft. För att lyckas måste allt stämma, kropp, knopp, material, väder och vind osv. Listan kan göras lång.
Men det är långt i från omöjligt.
Så jag kommer att ge allt.
Håll tummarna

Av Eva - 27 juli 2009 10:42

.. på formen inför Kalmar och mördarsniglarna i vår ny trädgård.
Vi börjar med Kalmar. Som jag satsar absolut mest på.
Nu är det mindre än en vecka till start. Och jag hoppas att formen kommer med stormsteg denna vecka.
Ska träna alla tre grenar idag. Jag har redan sprungit i regnet och snart ska jag simma ute, väntar och hoppas att regnet ska ge med sig innan jag ska cykla. Sedan blir det mest vila och laddning fram till på lördag.
Starten går kl. 07.00 vid Kattrumpan, Kalmar. Distansen är 3800 m siming, 180 km cykel och 42 km löpning. Så håll tummarna, hårt ;)

Vad det gäller mördarsniglarna så tänkte jag först låta dem vara men till slut fick jag nog. De är så slemmig och läskiga och till ingen nytta vad jag vet. Så nu har jag gett mig in på jakten på dem och det betyder att jag någon gång då och då går ut med min speciella snigelsax och klipper av alla jag ser, Hitills har det gått bra, eller vad man kan säga. Brukar bli en si så där 15-20 klipp på en kväll.

 Är  man på jakt så är man :)) 

Av Eva - 25 juli 2009 14:49

Idag var jag med på Triathlon Västs träningstävling i Lilla Stamsjön, utanför Göteborg. Var en sprint, det vill säga 750 meter simning, 20 km cykel och 5 km löpning.
Ett bra formtoppningspass inför Kalmar.
Simningen gick bra ( vi simmade med våtdräkt), cyklingen kändes inte super men det blåste en del och var rätt så kuperat. så jag får skylla på det ;), och löpningen rullade på rätt bra.
Så i det stora hela känns allt prima inför Kalmar!
Nu väntar en vecka med mycket vila och lite lugnare träning innan Kalmar.

Av Eva - 22 juli 2009 21:06

För en vecka sedan hade jag inte bestämt vad jag skulle köra för tävling nu de närmaste veckorna. Men för ett par dagar sedan bestämde och anmälde jag mig till Järnmannen i Kalmar (man ska aldrig säga aldrig).
Så igår ringde ansvariga för landslaget i cykel och frågade om jag ville vara med och köra med cykellandslaget på lagtempot och linjeloppet i Världscupen som avgörs i Vårgårda samma helg som Kalmar.
Jag blev väldigt förvånad över att bli tillfrågad, och förklarade läget och bad om betänktetid. Men jag bestämde mig ganska snabbt för att jag skulle köra Kalmar, som jag redan egentligen bestämt.
Kanske lite dumt att tacka nej till ett landslagsuppdrag men de skulle frågat lite tidigare. Hoppas de frågar igen :)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se