Senaste inläggen

Av Eva - 17 april 2009 14:07

I onsdags sprang jag terräng-DM, 4 kilometer.
Kom på en andra plats.
Loppet kändes helt okej, med tänkte på att det var ett kort och snabbt lopp får jag vara nöjd med mitt lopp. Jag hade också på morgonen kört hårda cykelinervaller så uppladdningen var kanske inte den mest optimala för att springa riktigt snabbt.
I helgen ska jag också tävla, i löpning. Anmäld till två tävlingar, både lördag och söndag men jag tar en i tag. Så jag börjar med morgondagens tävling, Olympitravjoggen här i Mölndal. 7,5 kilometer runt om i Mölndal.
Jag hoppas att onsdagens tävling gav mig lite snabbhet till imorgon!

Bilden är från i onsdags och är ett par meter innan målgång. Martin har tagit kortet.

ANNONS
Av Eva - 11 april 2009 18:21

Solen skiner och det är nästan sommarvärme ute! Och klockan är snart halv sju på kvällen.

Härligt!
Var alldeles för mycket klädd i under dagens cykelpass. Men jag startade från morgonen och då var det lite kyligt ute. Så jag hade långa windstopper tights, hade räckte med trekvarts.
Men det var härligt iallafall.
Bäst av allt var slutet. Efter en sisådär fyra timmar i sadlen, kände jag mig stark och på bra humör. Då kommer en cyklist, man mellan 50-60 år i kapp mig. Och frågar om jag vill cykla själv eller typ hänga på han.
Jag tackar nej, det vill säga jag säger att jag vill cykla själv.
Karln cyklar förbi och från mig. Lite jobbigt för självfötroende men jag tänkte att jag cyklat i flera timmar redan, han hade säkert nyss startat + att jag tränat mycket hela veckan och var lite seg....
Men efter en 10 km, + en lång uppförsbacke senare, så står samma man vid vägkanten, antagligen har han stannat och kissat eller något men hur som helst cyklar jag om honom och säger - Hej igen!
Gissa om jag var nöjd ( jag hade också stannat en gång)! Han blev nog lite förvånad att jag hade tagit samma väg som honom samt att jag kom i kapp.
Han kom inte i kapp mig mer. Tror han tog i lite väl mycket för att cykla ifatt och från mig första gången!
Så i stället för en trött och grinig Eva spm kom hem efter en långtur på cykeln så  var jag glad och skrattade:)

Jag gillar absolut inte att tävla och jämföra mig på träningen.
Har svårt för det.
Så därför kändes det extra idag ?!?! (fast stämmer detta, jag gillar ju inte att tävla på träning, ändå kändes det som om jag vann över han som cyklade om mig, även fast vi bägge bara var ute och tränade?!)
Nu till en helt annan sak osm jag sett de senaste dagarna.
Paddor! Det fullkomligt kryllar av paddor, överallt på vägarna där det finns någon sjö eller vattendrag i närheten. Kan inte komma i håg att jag sett så här många, både levande och överkörda paddor någon vår tidigare.
Måste vara Paddår i år.
Glad påsk!


ANNONS
Av Eva - 8 april 2009 10:57

Imorse föjde jag med Martin till hans jobb och lånade deras nya fina testcykel. Gjorde även detta förra veckan, och det var varken kul eller en positiv upplevelse, Då det gick tungt och jag hade inte riktigt koll hur cyklen fungerade.
Bättre och mer positivt blev dagens träningspass.
Inte i form för några toppresultat på cykeln än , men en bra bit på väg.
Vilket känns skönt. Alltid jobbigt med ett negativt pass.
Ett "dåligt" träningspass kan helt förstöra en tränings vecka med 7 andra bra pass.
Konstigt men sant, iallafall för mig.

Nu ser  jag framemot en solig påskhelg, men just nu regnar det här, men påsken har ju inte börjat riktigt än!


Av Eva - 7 april 2009 09:25

När alla, ok många andra av mina kompisar och konkurenter just för tillfället är på träningsläger på Mallis, Lanzarote, Italien osv. Så är jag hemma istället. Vi har tidigare år också varit iväg på olika ställen och tränat och tävlat. Men i år så har det varit annat som kommit ivägen.
Så i år blir det läger på hemma plan. Och i år verkar det vara toppen då det har varit fint väder och ser ut att bli fint hela påskhelgen också.
Har varit ledig sedan i fredags, och är ledig fram till på tisdag om en vecka.
Skönt, och härligt!

Förrutom att träna har jag hunnit med att göra saker som jag tänkt göra länge, som att tvätta bilen till exempel. Det är en fördel med att vara på hemma-läger, man hinner ev. göra lite saker hemma.
Idag blir en lugn dag träningsmässigt, simningen ikväll.

Imorgon blir det intervalldag med cykel och löpintervaller, resten av veckan kommer nog att bli mycket cykel. Förhoppningsvis i solsken!

Igår när jag cyklade så steg en stor älg ut på vägen 75-50 meter framför mig. Jag drog ner på farten, och av erfarenhet, cyklade jag försiktigt mot den. Älgen bara tittade på mig. Jag skrek -STICK, men den bara tittade. Tillslut när jag var rätt när den lunkade den in i skogen. Tack för det!
Har varit med om en älg som, när jag "lockade" på den kommit springade mot mig. Det var inte kul!

Kul däremot var multisport/adventure racing dokumentären som sändes på TV4 i söndags eftermiddag. Intressant och rolig. Bäst av allt var alla gammal filmer de klippt i hop från gammal AR-tävlingar. Bland annat när jag var med i Kirigstan, och blev riktigt trött. Men fick se entjej som var solbränd och skitig i ansiktet och som såg väldigt trött ut, det var jag. Började skratta när jag såg mig själv, men usch hur jag mådde, längtar inte tillbaka. Bara glad att jag överhuvudtaget kom i mål efter 6 dygn nonstop tävlande (vi sov ca 13 timmar), dålig mage och 13-14 000 höjdmeter i benen. Har inte riktigt smält denna tävling än trots att det snart är 6 år sedan :)
Repris den 18 april kl. 13.00 för de som är intresserade av Adventure Racing och multisport och missade detta intressanta program.Av Eva - 29 mars 2009 14:55

Jag var med och sprang i går, Solvikingarnas Vårlopp 16 km.
Hade bestämt mig innan start att inte göra om misstaget från förra helgen, att starta för hårt. Utan jag tog det i min takt och rusade inte med i början. Höll min egen fart, och det kändes bra. Sprang med en kille nästan hela vägen, han sprang från mig med ett par sekunder på slutet, han hade koll på klockan och sa att jag sprang 30 sekunder långsammare på de avslutande 8 km, jämfört med de första 8 km ( vi sprang två varv runt ett 8 km elljusspår).

Så det får jag vara nöjd över, eller jag är nöjd! Kändes betydligt bättre än förra helgen. Det är bra att få ett par tävlingar i kroppen för att få upp farten på riktigt.

Bilden är från Solvikingarns hemsida

Av Eva - 27 mars 2009 18:34

Imorse när jag vaknade och t ittade ut var det helt vitt ute.
Det hade snöat under natten. Hade varit helt ok om det inte varit plusgrader ute... Så nu är det bara en massa gråsnö och slask kvar.

Inte alls kul, men inget att göra åt, bara att gilla läget.
Så det blev en långtur ute på cykeln idag iallafall! Gick förvånadsvärt bra. Trots slasket. Var betydligt värre och kallare att cykla den gången det snöade slask...
Annars har jag inte gjort så mycket idag.
Skönt att ha riktiga slappardagar ibland.

Jag har inte bestämt mig om jag ska tävla imorgon. Men det lutar åt det hållet. Det är bra att få lite fart under fötterna. Det är precis det jag behöver inför kommande tävlingssäsong.

Av Eva - 22 mars 2009 20:59

Igår var där löptävlingspremiär.
8 km elljusspår i Skatås.
Sprang för fort i början.
Hängde bara med i den höga farten.
Blev väldigt trött och fick kramp i magen på slutet.
Men jag kom i mål, och blev bara omsprungen av en eller två stycken, trots min höga startfart.
Jag vann damklassen, vilket var skoj men mitt mål var ett tidsmål som jag också lyckades med.
På lördag är det samma tävlingen igen fast då dubbel så långt det vill säga 16 km, och två varv på spåret. Funderar på att vara med men vi får se.
Annars har vi haft en massa besök idag. Tur att vi inte var hemma:)

Vi håller nämligen på att sälja vårat hus och har haft den första visningen idag.

På tisdag är det dags att vara borta igen för då är det visningen igen.
Sen hoppas vi att vi får sälja vårat fina lilla hus.
Vi har köpt ett nytt, gammalt hus, bara ett par kilometer härifrån, vid Rådasjön, så nu kommer jag inte ha någon ursäkt för att inte simma i sommar :)
(bilden är från lördagens lopp och från Solvikingarnas hemsida)

Av Eva - 18 mars 2009 14:49

Hade skrivit ett långt inlägg, men när jag ska uppdatera bloggen vill inte internet vara med och hela inläggen försvinner!
Jippi, eller not?
Iallafall så skrev jag om senaste numret av cykeltidningen Kadens som vi fick i brevlådan idag. De har skrivit om triathlon, sporten, träning, och prylar samt om några aktiva.
Och jag är en av dem tillsammans med Jonas Colting och Lisa Nordén.

Läs gärna mer om oss och triathlon( och självklart en massa cykel)  i Kadens #3:2009


Idag är det verkligen vår här. Solen skiner, det är "varmt" och vårigt!
Har sett två  fjärilar idag, det måste vara ett riktigt vår tecken?!


Har sprungit intervaller och snart ska jag dra ner persiennerna och cykel intervaller inomhus på min trainer. Och se på slottssprinten i skidor direkt från huvudstaden.
Heja Sverige!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se